News 2009

 


Coursing Cup SKCHR 2009
 
  
 
 
 
V rámci klubového dne SKCHR proběhl již druhý ročník Coursing Cupu pod  vedením MSC. Na rozdíl od loňského coursingu, kdy podímnky nedovolily udělat klasickou coursingovou dráhu a musela se běžet jen rovina, letos se podařilo najít krásnou svažitou louku a připravit velmi zajímavou trať.

 
 Lomnistá
 

Všichni pejsci se moc snažili a i když někteří z nich coursing nikdy neběželi, hned pochopili o co jde . Bohužel ke konci závodu selhala technika a tak se nedoběhlo posledních pár běhů. Škoda, ale co se dá dělat.
 
Den byl krásný, běhalo se v nádherném prostředí a spousta cen pro každého určitě všechny potěšila.
 
Jediným "mráčkem" byla neochota lidí natahovat střapec . Prostě když se běhá na konečném navijáku, natahovat se musí. Trať byla dlouhá a tak se natahovalo štafetově a určitě nikdo nemusel mít strach, že by to fyzicky nezvládnul. Nakonec natahovali pořád ti samí a těm by měli ostatní poděkovat, protože bez nich by si jejich psi nezaběhali!  
Děkujeme SKCHR, MSC, natahovačům a všem co s organizací pomáhali za fajn den a utahání pejsků. A samozřejmě taky všem sponzorům, díky kterým každý pejsek, který se zúčastnil, něco dostal. Příští rok si to snad zase zopakujeme.


 Zippy taky natahovala :-))
Tusani Happy Zippy 

 
Naše holky mi udělaly moc velkou radost. Zippy byla v konkurenci tří štěňátek nejzkušenější a tak se s počtem bodů 42 a 40 umístila na 1. místě. Sice opět běžela pomalu, ale jistě, střapeček "zabila" a ještě si ho po sobě natáhla :-)) Coursing se Zippy moc líbí, jen musím vymyslet jak ji zrychlit :o)
 

 Tusani Happy Zippy


Tusani Happy Zippy

Tusani Happy Zippy


Spice byla sice ve své kategorii profi fen sama, ale s vysokým početm bodů - 47 (z 50-ti) si svoje prvenství zasloužila. Bohužel neměla příležitost si své skóre vylepšit ani zhoršit, protože patřila mezi ty, co už druhý běh nemohli kvůli technice odběhnout :-(. Její běh se mi ale velmi líbil. Takový předvedla snad poprvé v životě! Běžela se zkušeným a rychlým psem - Amalem z Adarova dvora. Nenaběhla si hned od startu, jak bývá jejím zvykem, ale střapec hezky sledovala a statečně se držela přímo za Amalem. V další části trati, kde už bylo více zatáček využila svých zkušeností a naběhla tak, že svého soupeře/partnera předběhla a na killu byla první. Co mi udělalo snad největší radost bylo, že i když na ni Amal vrčel a snažil se ji od střapce odehnat, nic si z toho nedělala a držela ho dál. Je vidět, že dospívá nejen fyzicky, ale i psychicky. Teď už nemusím mít strach, že si po takové zkušenosti zkazí kill jako dřív.
 
 Tusani Extra Spice

Tusani Extra Spice

Tusani Extra Spice

Tusani Extra Spice

Tusani Extra Spice

Tusani Extra Spice


 
 
páteční výstavy, nádherných místních kopců, Spice, Zippy, Garpíka s Mirkem a řádění v potoce

 
 Spice a Zippy

Tusani Happy Zippy

Tusani Extra Spice